E Boek werkWAARDEvol Sporen uit het verleden 01

Verhalen over: "Onder de oppervlakte verscholen problemen" en "Trends? Ammehoela!". Krijg rust, bespaar tijd en wordt geïnspireerd!
Met meer verschillende kwaliteiten in je team kom je verder. 10 jaar geleden was ik daar niet mee bezig. Altijd druk met vergaderen en het werken aan teveel doelen. Totdat ik wel klaar was met rennen en vliegen. Zo ging ik het verschil niet maken. Met een bomvolle agenda en tig prioriteiten wat kon ik doen?

Anders werken en tegelijkertijd loslaten kon wel eens het verschil maken. Spannend, want wat als ik de grip kwijt raakte. Tot ik in de gaten kreeg wie welke kwaliteiten had en ik de ruimte gaf om deze in te zetten. We namen als team tijd om elkaar beter leren kennen. Een krachtig, hecht team groeide, de doelstellingen werden gehaald en iedereen werkte met meer plezier.

Door los te laten, werkzaamheden anders of niet meer te doen kreeg ik tijd voor waardevolle gesprekken en de ruimte om de doelgerichtheid te optimaliseren. Er ontstond zoveel energie en inzet, dat had ik van te voren niet verwacht. Een fijne bijkomstigheid was dat ik direct ook sprongen in mijn ontwikkeling als mens en manager maakte. Nu werk ik samen met directeuren en managers die dit of iets anders moois willen.Het waarom: Des te diverser de kwaliteiten in je team des te verder je komt. Daar had ik eerder weinig oog voor. Altijd druk met vergaderen en het werken aan meerdere doelen tegelijkertijd. Totdat ik wel klaar was met dit rennen en vliegen. Ik had er regelmatig collega's op zien stuklopen. Op deze manier ging ik niet het verschil maken. Met een bomvolle agenda en tig prioriteiten wat kon ik doen? Compleet anders werken en tegelijkertijd loslaten zou wel eens het verschil kunnen maken.

Nieuwsgierig naar hoe je dit aanpakt en hoe jouw doelen binnen bereik komen? Lift dan mee op mijn ervaring met loslaten en het inzetten van de samenwerking als fundament onder veranderingen. Op een natuurlijke wijze veranderen kan en voelt goed voor iedereen!

In dit boek lees je er alles over. Kijk vanaf nu anders naar wat er op je pad komt.

Jouw boek

E Boek werkWAARDEvol Sporen uit het verleden