Flexibel

Flexibiliteit kent grenzen. Heb je een stabiele basis dan ben je beter in staat stress te voorkomen en rust te ervaren. In deze blog drie concrete voorbeelden naar een stabiele basis.

Stap uit de cirkel: Herken je dat je hebt een keuze gemaakt om iets te doen of juist niet te doen, maar je blijft maar malen. je blijft je de vraag stellen: "Zou ik toch niet voor de andere optie moeten kiezen?". Helpt het je om de voordelen van de beide keuzes op papier te zetten doe dit dan als je dit het gevoel geeft een bewustere keuze te maken. Heb je op verschillende manieren naar de voors en tegens hebt gekeken stop dan met wegen en heroverwegen. Spreek met jezelf af hoelang je er nog over mag dubben. Is deze tijd voorbij dan ook streng voor jezelf zijn en ophouden. Het kost je teveel energie en levert je niets meer op. Ga iets anders doen wat je aandacht nodig hebt waardoor je afgeleid wordt en weer vooruit gaat.

Stop met uitstellen: Heb je een klus waar je tegenop ziet en uitstelt? Soms tot vervelens toe. Wat ik interessant vind is wat is de reden van het steeds maar uitstellen. Zie je de toegevoegde waarde van de klus niet in. Overweeg dan om het niet te doen ook als daar durf voor nodig is. Bevat de klus uitdagende onderdelen of is er veel nieuw voor je denk dan na over wie je kan helpen. Maak een afspraak met die persoon en soms is samen van gedachten wisselen al voldoende om jouw gedachten te ordenen en verder te kunnen. Zet vervolgens in je agenda wanneer je het gaat oplossen en markeer het als belangrijk. Laat er niets meer tussendoor komen. Ga apart zitten als je dat helpt, zodat je je concentreert en volledig focust op het afronden van je taak.

Los het lekker zelf op: Heb je iets georganiseerd en reken je op hulp zeggen ze op het laatst af. Schiet de stress huizenhoog. Hoe dat nu weer op te lossen? Draai het eens lekker om. Waarom zou jij het oplossen? De ander heeft het probleem gecreëerd. Spreek die eerst eens aan op de verantwoordelijkheid. Natuurlijk kan er sprake zijn van overmacht, maar dan nog is het te simpel om het probleem bij jou neer te leggen. Stel de vraag eens:  Hoe los je dit op? en houd dan je lippen stijf op elkaar en laat een stilte vallen. De kans is groot dat er een oplossing komt die je niet zelf hebt aangedragen of hard voor hebt moeten werken. Probeer het eens.

Klinkt simpel toch? Zeker ook een aanlokkelijk idee om veerkrachtiger te worden, maar doe het maar eens. Wil je weten wat je kwaliteiten zijn en hoe je deze kunt inzetten? Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend Doorbraakgesprek

werkWAARDEvol | Gea Bijkerk | Eelde | (06) 52199971 | info@werkwaardevol

 

Je krachtige ik
In je kracht als persoon, in je functie en rol binnen de organisatie.
De complete informatie over het programma:
Stabiele basis