Stapel_scenarios

De hommel op de foto is zich van de prins geen kwaad. Zoemend van bloem tot bloem wat een weelde. Totdat je te dichtbij komt. Op dat moment gaat ie dreigen met twee pootjes omhoog om je te laten zien dat je te dichtbij komt. Zodra je weer afstand neemt dan gaat ie weer lekker verder met zijn werk. Net als de andere hommels uit het nest werkt ie aan het gezamenlijke doel om de toekomst zeker te stellen. 

Stel je hebt twee teams samengevoegd of er zijn meerdere nieuwe collega's bijgekomen. Daardoor staat er nu een goed nieuwe team. Je wilt gaan bouwen aan een organisatie die de klanten het zo prettig mogelijk maakt. Dit wil je bereiken door los te laten en zelforganisatie tot volle bloei te laten komen, zodat je samenwerkt aan een mooie toekomst. Er is echter een niet gering probleem. Ieder werkt voor zich en praat niet met elkaar en voelt zich ook niet altijd vrij om te zeggen wat nodig is. Alles zit muurvast. Wat is er aan de hand?

Is er voldoende en echt afscheid genomen van de oude situatie met de bijbehorende gewoonten? Vaak is dit niet het geval. "Het werk is toch identiek?" Vrij vertaald: het werk is hetzelfde dus samenvoegen of nieuwe mensen aanhaken is dan toch redelijk simpel? Daarbij is met één ding geen rekening gehouden. Wij als mensen zijn gewend aan onze werkwijzen, maniertjes en de manier waarop we met elkaar omgaan en ga zo maar door. Is er sprake van grotere wijzigingen in het team of de samenvoeging van twee teams en je besteedt geen aandacht aan de verschillen, dan organiseer je je eigen probleem.  

Wil je de organisatie en het team beter laten functioneren en groei in de samenwerking gaan zien? Dan is het belangrijk om te starten met eerst de energie en het plezier terug te krijgen. Is de conclusie daadwerkelijk dat er te weinig tijd besteedt is aan het afronden van de oude situatie en er geen ruimte is gecreëerd voor de nieuwe. Zet bewust een stap terug. Je gaat daarna sneller vooruit. Door daarnaast tijd te besteden aan het elkaar beter te leren kennen, te weten waar de ander goed in is en waar die graag hulp bij wil dan komt er ruimte voor een krachtige en stabiele samenwerking. 

Gezamenlijke plannen maken wordt daarna een stuk gemakkelijker.

Het naar je zin hebben op je werk is zo belangrijk. De dagen vliegen dan sneller voorbij en je hebt het gevoel een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan jullie doel, klanten blij te laten zijn met wat je voor ze doet en ga zo maar door. Zeker in deze digitale tijd is het nog uitdagender om als team vooruit te blijven kijken en vol energie te zijn. 

Willen jullie een gezamenlijke toekomst zeker stellen? Laat het me weten.

Contact

werkWAARDEvol | Gea Bijkerk | (06) 52199971 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.