Door stil te zitten is de libelle niet zichtbaar voor zijn omgeving. Ondertussen neemt de libelle de omgeving haarfijn in zich op. Wat is er te zien en waar kan voordeel mee behaald worden? Kijk je naar de ragfijne vleugels dan lijken ze zo kwetsbaar en breekbaar. In de lucht zie je een laverende vlieger die wederom alles in zich opneemt. Ziet ie iets wat zijn interesse heeft dan spat de kracht ervan af door de doelgerichtheid. 

Hoe neem jij de omgeving in je op, leer je van wat je leest, ziet en houd je dat daarna vast? Start ik met een coaching dan is mijn advies om op te schijven wat voor jou waardevol is. Je ontvangt een boekje van bamboe van me dat je hiervoor gebruikt. Een reactie was: "Onze samenwerking heeft me veel rust gebracht. Je bracht me voldoende buiten mijn comfortzone. Op veel vlakken heb ik goede handvatten gekregen en heb een soort van bijbeltje bijgehouden. In mijn werk ervaar ik dat ik ben gegroeid naar een vak volwassen manager, waarbij ik situaties van verschillende kanten kan benaderen"

Ook voor mij werkt dit perfect. Al jaren schrijf ik op wat me raakt en waar ik nieuwe inzichten door krijg. Dat kan uit een artikel zijn, documentaire, boek, gesprek..... Afhankelijk van de leerfase waarin je bent lees je het vaker door of minder vaak. Het helpt je om ragfijn te zien wat je kunt doen om door te groeien, in balans te blijven, dichtbij jezelf te zijn en  waardevolle inzichten van anderen zelf toe te passen.

Wil je iets veranderen en schiet het er steeds bij in? Reserveer dan tijd in je agenda voor of zet een herinnering in je agenda dat is soms ook al genoeg. Heb je het nog niet goed in de vingers en weet je niet hoe je dat kunt aanpakken bel me dan. 

Na verloop van tijd merk je als je aantekeningen naleest dat het oude koek begint te worden. Dan wordt het tijd om alles door te strepen wat geweest is en nu niet meer bij je past of toevoegt. Wat overblijft schrijf dat dan over. Ga er lekker  voor zitten met een kop koffie of thee. Je creëert zo weer ruimte voor nieuwe indrukken die jou bij jouw huidige leven passen. 

Krijg je het zelf nog niet goed in de vingers? Door diepgaande gesprekken op de groene locatie van werkWAARDEvol en de natuurgebieden te verkennen in de mooie omgeving zetten we samen stappen.;-)

Contact

werkWAARDEvol | Gea Bijkerk | (06) 52199971 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.