Je ongekende vermogens

Een boek dat je tijd gaat kosten, dat begint al met het lezen want het is een behoorlijke pil en zeker als je met de tips aan de slag gaat en dat is het zeker waard. Het gaat vooral in op hoe je door zelfbewust en positief te denken je letterlijk ongekende vermogens te ontdekken. Anthony Robbins neemt je mee in zijn gedachten over gezondheid, stress, het kiezen en stellen van doelen, visualisatie enzovoorts. Een waardevol boek voor iedereen die streeft naar persoonlijke excellentie. Hoogdravend? Nee, zeker niet. Anders trof je het boek hier niet aan. Want wie mij goed kent weet dat ik daar niet van houd.

Voor jouw beeldvorming een aantal hoofdstuktitels: De macht van stemming; Meester worden over je geest; Metaprogramma's; Omgaan met weerstand; Jezelf ankeren aan succes. Prestatie- en motivatiepsychologie dooraderd de tekst. Het laatste deel sluit af met "De uitdaging van excellentie: leiderschap" en zie het laatste woord in dit geval ruim. Niet ieder deel sprak mij evenveel aan, dat blijft heel persoonlijk en kan voor jou anders zijn. Wat mij betreft een boek dat je inzicht geeft en verder helpt.

Heb je een taak gehad waarbij jij het idee had dat je niet in staat was om er iets van te maken en daar heb je nog regelmatig last van. Tony laat je de taak in je gedachten kleiner maken waardoor je er beter mee om kunt gaan. Hoe je dit aanpakt omschrijft hij dan heel praktisch. Als een project te groot voelt hak het dan in behapbare stukken. Vragen die je jezelf kunt stellen: Wat kun je direct doen? Wie of wat heb je  wanneer nodig? Wanneer wil je het klaar hebben en welke tussenstappen zie je? En plan vooral ook tijd in om er mee aan de slag te gaan, zowel nu als de komende weken of maanden. Net als de schrijver weet ik uit ervaring dat dit lucht en inzicht geeft, waardoor je weer vooruit komt.

Woorden die je kiest en je houding hebben invloed op je hersenen. Als dat wat je zegt niet in overeenstemming is met je houding dan snappen je hersenen het niet meer. Je hersenen en lijf in lijn met elkaar maakt je effectief. Let daar eens op bij anderen. Stralen ze uit wat jij ook zou willen? Spiegel je dan eens. Ga bijvoorbeeld zitten zoals die persoon doet en voel wat het met je doet.

Voor meer inzicht en zelf ervaren. 

werkWAARDEvol | Gea Bijkerk directeur/manager a.i. | (06) 52199971 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Auteur: Anthony Robbins
Jaar: 2016 (32ste druk)
ISBN: 978 90 215 5146 3