Ego is de vijand

Ego zegt ik ben speciaal want ze hebben mij gekozen en ik ga winnen want ik lig op kop. Geen vreemde gedachten die we allemaal wel eens hebben. Terwijl we deze ook ongetwijfeld kennen: Hoogmoed komt voor de val. Ook als je het niet uitspreekt betekent niet dat je geen trots kent. Stiekem denken dat je beter bent dan anderen valt óók onder trots. 

Vaak zie ik op teamniveau binnen een organisatie dat het ene team vindt dat ze beter zijn dan het andere team. Pel je het af dan blijkt dit niet op objectieve feiten gebaseerd te zijn. De fouten van het andere team worden eruit gepikt. Terwijl de eigen successen uitvergroot worden. Door dit inzichtelijk te maken verbeter je de onderlinge samenwerking en bereik je meer.

Trots vertroebeld je zelfbeeld waardoor je niet meer ziet dat je nog een hele weg te gaan hebt en dat er nog heel wat werk verzet moet worden. Door de vragen te stellen: Wat kan nog beter? Wat zie ik over het hoofd? blijf je investeren in jezelf in plaats van in je ego. Oefenen, werken en beter worden.

Een boek voor ambitieuze mensen die hun valkuilen willen onderzoeken en gemotiveerd zijn om in verbinding te blijven met anderen en te kiezen voor een lerende houding. Met volop voorbeelden van bekenden en hun werkwijzen die je inzicht geven en verder helpen. Aan bod komt hoe je door te doen het verschil maakt en wat het effect is van het zijn. Een boek wat snel wegleest en verfrissende beelden oproept en helpt in jouw groei. 

werkWAARDEvol | Gea Bijkerk directeur/manager a.i. | (06) 52199971 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Auteur: Ryan Holiday
Jaar: 2017
ISBN: 9789400508910