De stekels gingen niet omhoog. Overdag had ik hem al horen ritselen tussen het droge riet wat op een hoop in de border lag. Maar toen wist ik nog niet wat er ritselde. Eenmaal avond kwam die uit zijn slaapplekje, ging aan de wandel en deed zijn eigen dingen. Zelfs geen camera vrees, zoals je ziet.  

De afgelopen maanden heb ik weer allerlei voorbeelden gehoord waar er sprake was van stekels. Een directeur, een manager en ... kijk ook eens naar jezelf. Eigenlijk is iedereen wel eens stekelig. Slecht geslapen en zit je alles tegen? Heb je slecht geslapen dan heb je minder rek in je humeur en heb je sneller het gevoel dat alles tegenzit. Ben je goed uitgerust dan ziet de wereld er vaak een stuk zonniger uit. Werk je thuis pak dan een halfuurtje overdag om de ogen dicht te doen. Daarna kun je er weer tegen, ben je een stuk productiever en een stuk aardiger voor anderen trouwens.

Het kan ook zijn dat jouw manager tijdens de vergaderingen steeds in de actiemodus staat. Zeg je iets dan wordt je idee al snel afgekapt of als niet zinvol betitelt. Heeft de manager het zwaar met de verhouding met de directeur of het team? Het kan natuurlijk ook thuis niet lekker lopen. Probeer verschillende van je vaardigheden uit, stel vragen en spiegel en benoem wat het gedrag met je doet. Kom je er niet door? Kijk dan wat naar jouw mening misschien niet zo handig was aan je eigen acties. Misschien kun je vraag neutraler stellen dus zonder je mening erin verweven. Want overkomt je dit dan krijg je vaak een stekelige reactie terug.

Bedenk scenario's. Wat doe je als zus of zo gereageerd wordt. Zie verschillende oplossingen voor je en denk ook na over wat de reactie is die je kunt verwachten en wat je dan weer gaat doen. Doorleef de scenario's want dan heb je in je hoofd al geoefend. Zo creëer je je eigen voorraad aan oplossingen. Snel schakelen als de situatie stekelig wordt gaat je dan een stuk gemakkelijker af. Ben je manager en is je directeur stekelig dan kun je dit ook toepassen.

Zie je dat de manager onder zware stress werkt dan helpt het gesprek in de groep je vaak niet verder. Al bedoel je het nog zo goed het gevoel dat de groep tegen jou is kan dan overheersen. Spreek elkaar eerst eens één op één. Dan zit er minder spanning op. Werkt dat niet dan toch het in de groep bespreekbaar maken nodig. Eerst met een paar van je collega's afstemmen of zij hetzelfde beeld hebben als jij kan dan handig zijn. Want misschien krijg je na zo'n gesprek wel een andere visie op de situatie.  

Zo kan ik nog wel even doorgaan op basis van de praktijk. Wil jij minder vaak je stekels opzetten en ontspannen je ding doen? Worstel dan niet langer en schakel hulp in. werkWAARDEvol helpt je om dichtbij je eigen kracht te blijven, stabiele rust uit te stralen en evenwichtige keuzes te maken. Wel zo fijn voor jezelf en de mensen om je heen.

contact

werkWAARDEvol | Gea Bijkerk directeur/manager a.i. | (06) 52199971 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.