De kracht van mediteren 

Mindfulness, een term van deze tijd. Waarom zou je het doen? Het kost zoveel tijd en dat heb je juist niet. Nu blijkt dat het gemakkelijk in te passen is in je dagelijkse routines en of het tijd kost ligt aan jou en je beleving erbij. 

"De tijd nemen om te mediteren is de weg vrijmaken voor emotioneel evenwicht, innerlijke rust, helderheid, verdraagzaamheid en mildheid."

We worden geleefd door onze agenda, de telefoon en mail. Het gaat steeds sneller en je merkt dat je steeds verder van jezelf af komt te staan en je innerlijke balans wordt wankeler. Je wordt kwetsbaar voor druk, onverwachts verlies, agressie. Als je uit evenwicht wordt getikt of geslagen dan merk je dat meewegen energie kost.

Dit boek helpt je te leven in het huidige moment. Het omgaan met pijnlijke emoties door te achterhalen welke fundamentele behoefte er wordt tegengewerkt, welk ideaal er wordt verstoord door de situatie. Door jezelf vragen te stellen krijg je inzicht en bekijk je wat je kunt doen om om je ideaal te herstellen.

Ben je overvol dan is er eerst ruimte nodig voordat er weer bij in kan. Ratel je maar door dan hoort een ander je niet meer, want genoeg is genoeg. De ander raakt vol van je en er kan niets meer bij. Wat doe je dan?

Meditatie zorgt er niet voor dat je in een bubbel gaat leven. Het zorgt er juist voor dat je de ruimte krijgt om open te staan voor je eigen wereld en die om je heen en blijkt gemakkelijker in te passen dan je denkt. 

werkWAARDEvol | Gea Bijkerk directeur/manager a.i. | (06) 52199971 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Auteur: Christophe André
Jaar: 2020
ISBN: 9789044757033