Overprikkeld brein 

Ademhalen gaat moeilijk. Is er wat met mijn hart aan de hand? De afgelopen jaren spreek ik steeds meer die zich dit afvragen. Recent ook weer zei iemand tegen me dat hij zich voor het spannende sollicitatie gesprek het ademhalen moeilijk ging. Best een zorgwekkende ontwikkeling. Neemt de druk op ieder van ons meer toe met dit effect? Ook zelf weet ik hoe dit voelt en gelukkig ook wat je er aan kunt doen. 

Het kan je zo maar gebeuren dat je langere tijd vol adrenaline zit. Rust voelen wordt steeds moeilijker. Je verliest dan het contact tussen je lijf en hoofd. Alles waar je normaal niets voor hoeft te doen werkt niet meer zo vanzelf. Ongemerkt zet je je middenrif op slot en komt in de hoge ademhaling terecht. Wat de onrust die je voelt nog verder opstuwt.

Een overprikkeld brein is het onderwerp van dit boek en wat dat met je doet. Gelukkig staat er ook heel concreet in wat je kunt doen. Denk aan wat je eet, wat de invloed van nieuwsgierigheid is, het doorbreken van gewoonten en ga zo maar door. Ook hier is het zo dat jezelf kiest wat er voor jou werkt. Een aanrader! Door het inzicht dat je krijgt ervaar je al direct meer rust. 

werkWAARDEvol | Gea Bijkerk directeur/manager a.i. | (06) 52199971 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Auteur: Charlotte Labee
Jaar: 2022
ISBN: 9789043924887