De zijkant van de macht

Een boek dat jou als vrouw helpt in de mannenwereld. Dit boek gaat specifiek in op de politiek. Het is wat mij betreft ook 100% van toepassing op organisaties waar jij één van de weinige vrouwen in de directie of het bestuur bent. Super waardevol! Het geeft je inzicht in patronen van jezelf en je omgeving. Hoe je deze vervolgens kunt doorbreken en er juist je voordeel mee te doen. 

Het start met jou, wat zelfvertrouwen doet op je uitstraling, hoe twijfel je helpt om tot een weloverwogen besluit te nemen. Veel vrouwen en mannen uit de politiek delen hun persoonlijke ervaringen met je in het boek, dat maakt het heel concreet en herkenbaar.

Drijfveren mannen en vrouwen: Een vrouw is gericht op samenwerken, dingen te veranderen en te verbeteren. Als vrouw stap je vaker in de politiek omdat je problemen wilt oplossen en iets voor de gemeenschap wilt betekenen. Een man zijn drijfveren zijn meer gericht op macht, strijd en zijn persoonlijke doelen. 

Hoe wordt er gekeken en gereageerd op wat jij als vrouw zegt of doet en hoe werkt dat als een man exact hetzelfde doet. Het blijkt dat we echt nog niet af zijn van stereotypen. Een vrouw is snel hysterisch, lief, krengig, druk en er zijn nog steeds vrouwenonderwerpen.... Krijg je een seksistische vraag op je afgeslingerd? Hoe ga je daar mee om. De 5 dominantietechnieken die aan bod komen laten je zien wat je nog meer kan overkomen en wat voor passende acties jij dan kunt doen. Er is er altijd wel één bij die bij jou past qua taalgebruik of persoonlijkheid. 

Voel je goed over jezelf. Zelfvertrouwen uitstralen en authentiek zijn zijn voor een leider belangrijke eigenschappen. Die bepalen in belangrijke mate hoe serieus je genomen wordt. Richt je daarop als leider in de politiek en in de top van organisaties.

werkWAARDEvol | Gea Bijkerk directeur/manager a.i. | (06) 52199971 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Auteur: Julia Wouters
Jaar: 2018
ISBN: 9789460038815