Vergroot je charisma 

Spreken in het openbaar daar kan je adrenaline van omhoog gaan. Kleffe handen en bibberende benen horen er soms ook bij, dat heb ik ook ervaren in een grote zaal van de stadschouwburg. Toch ben ik gaan staan omdat de innerlijke drijfveren groot waren. Indruk heeft het in ieder geval achtergelaten. Tijdens de pauze kreeg ik de vraag of ik voor de camera nog een paar vragen wilde beantwoorden. Super spannend en toch weer gedaan. Door je eigen grenzen op te zoeken gaat de adrenaline stromen en dat voelt gaaf. Wat er beter kon? Geen idee. Ik had wel graag iets meer de aarde gevoelt onder mijn voeten waardoor ik het bewuster had ervaren.

Dit boek neemt je mee in hoe je je het beste voorbereid en aanpakt. Zodat je rustiger bent en je verhaal meer impact heeft. 

Stemmen maken het verschil. Naast de traditionelere manieren om dit aan te pakken wordt in dit boek uitgebreid aandacht besteed aan het inzetten van je stem. Van spelend tot sensueel, rebels, invoelend en lichamelijk. Iedere stem heeft een eigen manier van impact en ermee kunnen spelen heeft veel invloed op hoe jouw verhaal gehoord wordt. 

Beeldend praten en boodschap. Door in beelden te praten haken mensen aan. Ze snappen wat je bedoeld en zien het voor zich. Je ziet dat je een luisterend oor hebt. Door voorbeeldzinnen begrijp je precies wat de schrijvers bedoelen. Want je voelt gewoon wat het met jou doet. Voor een ander is het dus niet anders. De boodschap is ook van grote invloed. Je luisteraars willen niet horen dat je gaat besparen, maar wat er hierdoor beter gaat of wat je met het geld gaat doen waar jullie meer aan hebben.

Het fundament hieronder wordt natuurlijk eerst gelegd door in te gaan op wat authenticiteit, wij-gevoel, missie en visie en lichaamstaal doen voor jouw verhaal. Ook wordt het nut van feedback in dit geval feed-forward genoemd. Ik spreek liever over waar je de ander iets meer van gunt. Als je de boodschap vanuit dit perspectief invult blijkt al gauw jouw goede bedoeling zonder dat er een Engelse term aan te pas komt. 

Wil je dat jouw verhaal gehoord wordt? Door dit boek te lezen krijg je inzicht in wat werkt. Start op plekken die je vertrouwd zijn dan wordt het steeds gemakkelijker om ontspannener op moeilijkere situaties af te stappen. Oefening baart kunst ook op dit vlak. Veel plezier gewenst en geniet ervan, dat zien je toehoorders ook. 

werkWAARDEvol | Gea Bijkerk directeur/manager a.i. | (06) 52199971 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Auteurs: Petra Stienen & Maximiliaan Winkelhuis
Jaar: 2019
ISBN: 9789046826119
bol.com | Vergroot je charisma, Petra Stienen | 9789046826119 | Boeken