Werken aan balans en soepelheid 

Ik maakte kennis met Yoga tijdens mijn eerste zwangerschap, dat is alweer meer dan 20 jaar geleden. Tijd voor mezelf en fijn om met mijn veranderende lijf in verbinding te blijven. Iedere keer als ik later mezelf weer eens kwijtraakte door een volle agenda en een te hoog levenstempo nam ik 10 lessen. Het deed wonderen. Heerlijk!

Mijn schoonmoeder denkt dat al jaren dat het iets met het geloof is, maar liet deze week weten dat ze er graag meer over wil weten. Volgende keer is dat een onderwerp als we weer eens gezellig afspreken.:-)

Nu kan ik niet meer zonder yoga. Doe ik geen yoga dan wordt mijn lijf stijf, want we zitten met zijn allen toch behoorlijk wat uren per dag. Ook ben ik minder in balans en het is moeilijker om overstijgend te denken. Ik blijf het bijzonder vinden hoeveel invloed yoga heeft op hoe ik me voel en hoe ik me gedraag.

Het is simpel om yoga een plek in mijn leven te geven. Maar het is ook simpel om geen yoga te doen als er iets anders tussendoor komt of ik het drukker heb. Terwijl het dan juist extra waardevol is.

Ik heb yoga apps gebruikt, maar dat is niets voor mij. De telefoon of tablet aan tijdens yoga klopt gewoonweg niet. Kopieën uit het blad yoga met passende oefeningen werkte jarenlang goed voor mij. Nu merk ik dat ik het toe heb aan iets nieuws. Het boek 15 minuten yoga heb ik al jaren stof laten vangen. Hmmm... Maar blijkbaar past het op dit moment bij mij.:-) Vooral de ochtendserie bevalt me goed en is goed in te passen. Mijn rug heeft de neiging om vast te gaan zitten en deze serie maakt mijn rug wakker. 

Wat ik nog miste was een mat voor buiten en een mat in ons boshuis. De slaapmat voor in de tent die ik er jaren voor gebruikt heb bevalt me steeds minder goed. Ik glijd weg, maar zo lang ik niet vaak genoeg yoga deed vond ik de aanschaf van een nieuwe mat niet oké. Ook sleep ik steeds het boek mee naar het boshuis en weer terug, omdat ik het graag op beide plekken gebruik. Praktisch is anders.

Nu koop ik al behoorlijk veel tweedehands. En nu heb ik bedacht dat ik als ik iets tweedehands kan kopen het niet nieuw ga kopen. Want het product dat ik koop krijgt dan een tweede leven, waardoor er geen grondstoffen voor gebruikt hoeven te worden voor een nieuw product en dit product beland ook niet op de afvalberg. Dus op zoek naar yogamatjes en een boek op marktplaats. 

Beide uitdagingen zijn geslaagd. Het boek dat ik gekocht heb voor  < € 11,00 inclusief verzendkosten (en volgens mij nog nieuw) is Yoga 15 minuten per dag van Ulrica Norberg. Vergelijkbaar met het boek wat ik nu onder jullie aandacht breng.  Alleen de foto's van de sessies zijn wat aan de kleine kant, maar het leuke is dat er weer andere series in staan dan het boek dat ik al heb. Yogamatten 4 voor  € 20,00. Had ik er vier nodig? Dat niet maar nu kan ik de huurders van het boshuis ook yogamatjes aanbieden. Voor een nog optimalere beleving. 

Werken aan balans en soepelheid is overal mogelijk en nog duurzaam ook. Dit boek heb ik voor € 10,00 al gezien. Nu blijf ik wel met enige regelmaat lessen volgen, maar dat hoeft voor jou niet zo te zijn.

werkWAARDEvol | Gea Bijkerk directeur/manager a.i. | (06) 52199971 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Auteurs: Louise Grime 
Jaar: 2010
ISBN: 97890433355