The Greatest Secret 

Het vorige boek van deze schrijfster heet The Secret. Haar nieuwste boek gaat nog een stap verder en laat je zien wat zo voor de hand ligt dat je het gewoon niet zag. Het boek is heel concreet in hoe je alle problemen achter je kunt laten en van je leven kunt genieten met volle teugen.

Dit is zo'n boek dat ik eerst maar eens van de bieb heb gehaald. Het leek interessant, maar zeker weten deed ik het niet. Viel het tegen dan kon ik zo stoppen met lezen, het boek inleveren en had het me niets gekost. Ook wel zo prettig voor het milieu. Tja, nu heb ik een eigen boek vol plakkertjes aan de zijkanten van de bladzijden. Zo kan ik lekker snel alle voor mij belangrijke ideeën nog weer eens nalezen. Wat ik zeker doe weet ik uit ervaring. Nu verder over het boek.

We hebben allemaal ruis in ons hoofd. Onbewust spoken er allerlei gedachten door je hoofd. Je bent al met de afspraak van straks bezig en denkt nog aan thuis waar je vanmorgen niet helemaal lekker bent weggegaan. Als dat allemaal wegvalt dan blijft alleen nog je bewustzijn, je pure ik over en een heerlijke rust. Door stil te staan bij je bewustzijn al is met maar vijf minuten per dag dan is het effect al groot. 

Je geest wikt en weegt. Onze hersenen zijn bezig met het waarderen van wat er op ons pad komt. Is het een goede keuze om te maken of juist niet? De voordelen zie ik, mis ik de nadelen? We hebben het er maar druk mee. Dan is het ook nog de vraag of jouw geest wel de waarheid laat zien. Ons hoofd vraagt veel aandacht waardoor we veel in ons hoofd leven en niet in het nu.

Negatieve gevoelens maken het zwaar. Heb je de pest in of ben je kwaad op iemand dan kost dit veel energie. Erger je je aan iemands gedrag of wat er gebeurt? Doe dit dan niet te lang want het kost jou veel en de ander veranderd er niet door. Laat deze gevoelens gaan dan komt er ruimte voor positieve gevoelens.

Dit boek is interessant voor iedereen die wil werken aan persoonlijke ontwikkeling. Het maakt daarbij niet uit of je leidinggevende of niet. Mijn persoonlijke ervaring is dat het boek ruimte creëert, helpt bij het bewuster leven en rust biedt. Waardoor er mooie dingen op je pad komen.

werkWAARDEvol | Gea Bijkerk directeur/manager a.i. | (06) 52199971 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Auteur: Rhonda Byrne
Jaar: 2020
ISBN: 9789402707410